Over Bremdael

Bremdael is onderverdeeld in een woonzorgcentrum en serviceflats.

Het woonzorgcentrum telt 54 éénpersoonskamers en 6 tweepersoonskamers (24 m²), waarvan 55 RVT-bedden.

Het gelijkvloers is een gesloten afdeling van 35 bedden, bestemd voor dementerenden. Deze afdeling, de Patio genaamd, is nog eens opgesplitst in 15 kamers voor bewoners met ver gevorderde dementie.

De open afdeling op de eerste verdieping telt eveneens 31 bedden en noemt het Paviljoen. Alle zorgbehoevende ouderen, ook van buiten de regio Herentals, worden er toegelaten.

De gemiddelde leeftijd is 85 jaar en ongeveer 23% van de bewoners zijn mannen.

Iedere afdeling wordt geleid door een afdelingsverantwoordelijke, bijgestaan door verpleegkundigen, bejaardenverzorgsters en logistieke hulpen.

Bremdael heeft ook 60 serviceflats (58m²), op het gelijkvloers en twee verdiepingen, voor bewoners met een grotere zelfstandigheid op het gebied van hulpbehoevendheid. Doch kunnen zij eveneens een beroep doen op verschillende facultatieve diensten. Zo hebben we in de serviceflats ondermeer een eigen verpleeg- en verzorgingsteam, logistieke hulpverlening en een poetsdienst. Er is ook mogelijkheid tot het huren van een kelder en/of carport.
Daarnaast hebben we ook twee luxe-serviceflats met dakterras.

In een centrale keuken worden voor iedereen de maaltijden klaargemaakt, bijgestaan door onze diëtiste.

In de mooie eigentijdse cafetaria kan men vrijblijvend piano spelen, iets drinken, TV kijken, muziek beluisteren, lezen, feesten, deelnemen aan activiteiten begeleid door de ergotherapeute, animatrice en/of vrijwilligers. 's Zondags kan men hier ook de Eucharistieviering bijwonen.

Vervolgens beschikt Bremdael over een gezellig kapsalon, een ruime kinesitherapiezaal en een sfeervol restaurant waar de serviceflatbewoners 's middags kunnen eten.

De mooie binnentuin met wandelpaden leid je naar een openluchtschaakbord, een petanquebaan, een vijver, een kinderspeeltuintje en diverse terrassen.

Bremdael is gelegen in de stadskern van Herentals, op tien minuten wandelen van een winkelstraat. Een opstapplaats voor het openbaar vervoer bevindt zich op +/- 200m afstand. Bekijk Bremdael op de kaart!